Černé hrudky
Černé hrudky
Ingredience.
mleté mandle 200 g
kakao 30 g
instantní káva 1 lžíce ( někdy nedávám, podle chuti)
cukr moučka 100 g
Postup:
Troubu předehřejte na 200 ˚C. Plech vyložte pečicím papírem.
Kávu rozpusťte v minimu horké vody tak, aby vznikla kávová pasta.
Z bílků, mletých mandlí, kakaa, kávové pasty a cukru vypracujte v míse jednolité lepkavé těsto. Z těsta rukama tvarujte kuličky velikosti malých vlašských ořechů. Připravte si k tomu velkou mísu se studenou vodou, když si po každé kuličce ve vodě opláchněte ruce, nebudou se tolik lepit.
Kuličky 11 minut pečte. Poté plech vyndejte ven a nelekejte se, jestli vám budou připadat nedopečené. Jak budou chladnout, zpevní se.
Jsou moc dobré, já dávám méně cukru, nebo ho nahradím jen troškou stévie pokud chcete paleo verzi.