Jdi na obsah Jdi na menu
 


Černé hrudky

18. 4. 2015

Černé hrudky

 

 

 

Ingredience.

 

bílky z čerstvých vajec 2 ks

mleté mandle 200 g

kakao 30 g

instantní káva 1 lžíce ( někdy nedávám, podle chuti)

cukr moučka 100 g

 

Postup:

 

Troubu předehřejte na 200 ˚C. Plech vyložte pečicím papírem.

Kávu rozpusťte v minimu horké vody tak, aby vznikla kávová pasta.

Z bílků, mletých mandlí, kakaa, kávové pasty a cukru vypracujte v míse jednolité lepkavé těsto. Z těsta rukama tvarujte kuličky velikosti malých vlašských ořechů. Připravte si k tomu velkou mísu se studenou vodou, když si po každé kuličce ve vodě opláchněte ruce, nebudou se tolik lepit.

Kuličky 11 minut pečte. Poté plech vyndejte ven a nelekejte se, jestli vám budou připadat nedopečené. Jak budou chladnout, zpevní se.

 

Jsou moc dobré, já dávám méně cukru, nebo ho nahradím jen troškou stévie pokud chcete paleo verzi.