Jdi na obsah Jdi na menu
 


JABLEČNO-POMERANČOVÁ POMAZÁNKA

18. 4. 2015

JABLEČNO-POMERANČOVÁ POMAZÁNKA

 

Ingredience:

1 střední jablko

1 lžíce čerstvé šťávy z pomeranče

1 lžíce mandlí (bez slupky, cca 20 kusů)

špetka mleté skořice

 

Postup:

  1. V mixéru nebo procesoru krátce rozmixuj mandle (nahrubo, jen 3 – 5 vteřin)

  2. K mandlím přidej jablko, šťávu z pomeranče a skořici

  3. Směs promixuj – stačí krátce, aby v ní zůstaly kousky křupavých mandlí

  4. Vzniklou „pomazánkou“ můžeš navrstvit např. na paleo krekry, podávat k paleo sušenkám (bez lepku)…nebo sníst i jen tak, jako rychlý snack

  5. Pomazánku je možné skladovat v lednici a případně v mrazáku.