Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jablečný makovník

18. 4. 2015

Jablečný makovník

 

 

  • 3 velká jablka,

  • 100 g mletého máku

  • 3 vejce

  • 2 pol. lžíce medu

  • 3 – 4 vrchovaté lžíce mandlové mouky či jiných mletých ořechů

  • 150 ml kokosového mléka

  • 1 čaj lžíce jedlé sody

  •  

    Postup:

  • Nastrouhejte si jablka nahrubo, klidně i se slupkami.

  • Smíchejte se zbytkem surovin v míse.

  • Předehřejte si troubu na 170°C.

  • Vyložte pečícím papírem připravené formy (či jednu pokud budete používat větší).

  • Nalijte těsto do formy a pečte asi 45 minut, poté zapíchněte špejli a pokud vyjde ven čistá, máte hotovo.