Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jablkové muffiny s vlašskými ořechy

18. 4. 2015

Jablkové muffiny s vlašskými ořechy

 

 

Ingredience: 

Jablka – 5 větších jablek

Vlašské ořechy – 1 hrnek

Skořice – 1 polévková lžíce

Vejce – 2 ks

Sůl – 1 špetka

Med – 2 polévkové lžíce

 

Postup:

Troubu předehřejeme na 175 °C. Hlavní surovinou jsou jablka, která zpracujeme pomocí struhadla. Já jablka nezbavuji slupky, ale kdo by měl s tímto problém, tak před strouháním oloupe.

Do mísy s jablky nyní rozklepneme vejce a nadrtíme vlašské ořechy.

Lehce promícháme a přidáme med, skořici a sůl.

Důkladně promícháme, zároveň se snažíme, abychom jablka zbytečně nepoškodili a nevznikla tak kaše a následně směsí naplníme formu na muffiny nebo samostatné košíčky

Při teplotě 175 °C pečeme zhruba 25 minut. Doporučuji během tohoto procesu občas zkontrolovat, aby se muffiny nespálily či příliš nevysušily. Měly by být totiž krásně vláčné s křupavou kůrkou na vrchu.