Jdi na obsah Jdi na menu
 


KUŘECÍ JÁTRA NA TYMIÁNU S JABLKEM

KUŘECÍ JÁTRA NA TYMIÁNU S JABLKEM

 

Na 1 porci:

200g kuřecích jater

větší stroužek česneku (nakrájet na kousky)

čtvrtka středního jablka (na kostičky)

čerstvý tymián

sádlo na pánev

špetka mletého pepře

Postup:

  1. Na pánvi rozpusť sádlo

  2. Na sádle orestuj česnek a hned k němu přidej očištěná játra

  3. Játra restuj cca 4 minuty, až začnou na pánvi „skákat“

  4. Pak játra otoč a i hned do pánve přidej pepř (dle chuti), tymián a jablko a orestuj také cca 4 minuty (vnější strana dozlatova, uvnitř růžová a nevysušená). Pokud chceš použít na játra i sůl, tak stačí až na talíři.

  5. Servíruj s přílohou – já jsem v mezičase, kdy se dodělávala játra, na druhé pánvi narychlo orestovala kapii a cuketu s tymiánem (na makadamovém oleji).