Jdi na obsah Jdi na menu
 


PALEO KUSKUS S ROZINKAMI (brusinkami)

18. 4. 2015

 PALEO KUSKUS S ROZINKAMI (brusinkami)

 

2 porce ingredience:

 

½ červené papriky, na kostičky

kousek cukety (hrstka), na kostičky

máslová dýně (vrchovatá hrst), na kostičky

¼ hlavy syrového květáku, rozsekaného v mixéru nadrobno (připomíná pak kuskus)

1 lžíce rozinek, brusinek (s dýní a ostatní zeleninou jsou výborné)

100ml  vody

1 menší cibule, nadrobno

1 lžička sušeného česneku nebo 2 stroužky čerstvého

1 lžíce tuku (použila jsem husí sádlo, může být i jiný tuk, např. kokosový olej pro vegetariánskou/veganskou verzi)

1 lžíce petrželové nati, nadrobno

mletý pepř a sůl

 

Postup:

  1. Na rozehřátém tuku krátce orestuj cibulku

  2. Do pánve přidej máslovou dýni, promíchej a za občasného promíchání pod pokličkou dus cca 5 – 7 min, dle velikosti kostiček (střed kostiček by měl být tvrdší, jen okraje měkké).

  3. Pak do pánve přidej cuketu a papriku, promíchej a 1-2 min. podus

  4. Poté do směsi nasypej nadrobno nasekaný květák a rozinky, promíchej a vše zalij vodou. Množství vývaru je takové, aby tekutina sahala jen na povrch ingrediencí (aby byly zalité), víc není třeba.

  5. Pod pokličkou dus do té doby, až se tekutina téměř celá odpaří

  6. Nakonec do pánve vmíchej česnek a petrželku, dus minutu a odstav z ohně. Dochuť pepřem a případně solí.

    Výborná příloha k obědu, večeři…jen tak samotný i na svačinu, jako bezvaječná snídaně, případně i s masem (mohou být i zbytky masa z předchozího dne), nebo naopak s vařeným vajíčkem či volským okem. Chutná i na druhý den.

    Do kuskusu lze použít různé druhy zeleniny, dle chuti a dostupnosti