Jdi na obsah Jdi na menu
 


Salát květákový

Salát květákový

 

 



Dvě porce:

1/2 středního květáku
1 mrkev
1 kořenová petržel
1 vařené vejce
1 kyselá okurka
kousek jarní cibulky
hrstka celerových listů
dle chuti domácí majonéza (používám z olivového oleje podle receptu z knihy Jídlo na prvním místě, pouze práškovou hořčici nahrazuji hrubozrnnou)
sůl a drcený pepř

 

Postup:

Květák rozebereme na růžičky, mrkev a petržel očistíme a nakrájíme na kostičky. Vše uvaříme v páře do měkka a necháme vychladnout. 

K uvařené zelenině (květák pokrájíme) přidáme nakrájenou jarní cibulku, kyselou okurku, vejce a posekané celerové listy. Salát dochutíme majonézou, případně solí a pepřem. 

Salát podáváme například s kuřecím řízkem obaleným v drcených mandlích.