Jdi na obsah Jdi na menu
 


PALEO CEREÁLIE ČOKOLÁDOVÉ

PALEO CEREÁLIE ČOKOLÁDOVÉ

260g hotových cereálií:

Suché ingredience:

160g mletých mandlí bez slupky nebo mandlové mouky (je to totéž)

špetka soli

2 lžíce (20g) kokosové mouky

2 lžíce (20g) kvalitního kakaa – nejlépe nepraženého

Mokré ingredience:

2 lžíce medu (cca 50g)

1 lžíce kokosového oleje (15g) nebo přepuštěného másla ghí

1 vaječný bílek

Postup:

  1. Do hlubokého talíře nebo menší mísy dej všechny suché ingredience a promíchej je

  2. Pak k nim přidej med, kokosový olej a bílek a vidličkou dobře promíchej a spoj. Vytvoří se mírně lepivé těsto, které se nebude drolit, ale ani nebude tvořit plně kompaktní hmotu (viz obrázek dole). Pokud je těsto příliš řídké, přidej trochu mletých mandlí. Pokud nechce dobře lepit, přidej ještě trochu bílku.

  3. Z těsta tvaruj kuličky o velikosti 1-1,5 cm a klaď je na plech na pečící papír. Pokud není čas na tvarování kuliček z těsta, stačí vyválet hady o průměru 1 – 1,5cm a nožem nakrájet na kostičky (viz obrázek dole).

  4.  Paleo cereálie peč při teplotě 180°C 14 – 15 minut (v horkovzdušné troubě 8 minut). Po vychladnutí budou uvnitř mírně žvýkací. Pokud chceš cereálie křupavější, peč je 18 minut (ale je nutné sledovat, aby se nezačaly pálit – obzvlášť kakao v nich obsažené by příliš zhořklo a cereálie by také mohly být po vychladnutí až příliš tvrdé).

  5. Hotové skladuj v nádobě uzavřené víčkem, aby bylo zabráněno přístupu vzduchu. Vydrží tak několik měsíců.

  6. Paleo cereálie nejsou samozřejmě totéž co cereálie běžně dostupné (pšeničné, pufované atd.)…ať už do chuti nebo konzistence, ale pro zpestření paleo snídaní. Chutnají dobře i jen s podušenými jablky a skořicí…na obrázku jsou s domácím ořechovým mlékem (z makadamových ořechů a strouhaného kokosu).

    Recept je převzatý z agirlworthsaving.net