Jdi na obsah Jdi na menu
 


PALEO DÝŇOVÉ (mrkvové) LÍVANCE SE SKOŘICÍ

PALEO DÝŇOVÉ (mrkvové) LÍVANCE SE SKOŘICÍ

4ks

Ingredience:

2 vejce

1 plná lžíce máslové dýně strouhané najemno (možno nahradit strouhanou mrkví)

1 lžička strouhaného kokosu

1 lžička sezamového semínka

1 větší špetka mleté skořice

tuk na pánev/lívanečník (použila jsem kvalitní sádlo)

 

Volitelné – poleva na lívance:

1 lžička medu

1 lžička citrónové šťávy

několik kostiček máslové dýně (nebo mrkve)

½ vlašského ořechu nadrobno

strouhaný kokos na ozdobu

Postup:

  1. V misce rozkvedlej vejce

  2. Přidej strouhanou dýni (nebo mrkev), kokos, sezamové semínko a skořici, promíchej

  3. Na lívanečníku rozehřej tuk a nalij na něj těstíčko. Smaž na střední teplotě po obou stranách (jde to rychle, tak pozor na spálení).

  4. Jsou, dobrou paleo snídaní, snackem nebo i přílohou.

    Poleva:

  5. Na trošce tuku orestuj kostičky dýně (mrkve) a ořech.

  6. V misce smíchej med a citrónovou šťávu, přidej orestovanou dýni + ořech, promíchej a směsí polij lívance. Ozdob strouhaným kokosem.