PALEO DÝŇOVÉ (mrkvové) LÍVANCE SE SKOŘICÍ
PALEO DÝŇOVÉ (mrkvové) LÍVANCE SE SKOŘICÍ
4ks
Ingredience:
2 vejce
1 plná lžíce máslové dýně strouhané najemno (možno nahradit strouhanou mrkví)
1 lžička strouhaného kokosu
1 lžička sezamového semínka
1 větší špetka mleté skořice
tuk na pánev/lívanečník (použila jsem kvalitní sádlo)
Volitelné – poleva na lívance:
1 lžička medu
1 lžička citrónové šťávy
několik kostiček máslové dýně (nebo mrkve)
½ vlašského ořechu nadrobno
strouhaný kokos na ozdobu
Postup:
-
V misce rozkvedlej vejce
-
Přidej strouhanou dýni (nebo mrkev), kokos, sezamové semínko a skořici, promíchej
-
Na lívanečníku rozehřej tuk a nalij na něj těstíčko. Smaž na střední teplotě po obou stranách (jde to rychle, tak pozor na spálení).
-
Jsou, dobrou paleo snídaní, snackem nebo i přílohou.
Poleva:
-
Na trošce tuku orestuj kostičky dýně (mrkve) a ořech.
-
V misce smíchej med a citrónovou šťávu, přidej orestovanou dýni + ořech, promíchej a směsí polij lívance. Ozdob strouhaným kokosem.