Jdi na obsah Jdi na menu
 


Bramborové gnocci v houbovém přelivu s tymiánem

12. 10. 2014

 

Bramborové gnocci v houbovém přelivu s tymiánem

Porce pro 1 osobu

Ingredience:
100g čerstvých hub
80g brambor
30g hrubé mouky
50 ml smetany 6% t.v.s.
½  vejce
7g oleje
20g cibule
10g čerstvé petrželky a tymiánu
Sůl, pepř, kmín drcený a kypřící prášek

Postup:
Houby nakrájíme, brambory ve slupce uvaříme, oloupeme a necháme vychladnout, pak je nastrouháme, přidáme mouku, vejce, špetku kypřícího prášku a osolíme. Z takto připraveného těsta vyválíme váleček a krájíme nočky, vaříme je 10-12 minut. Na orestované cibulce opečeme houby, ochutíme, okmínujeme, podusíme a přidáme tymián, na závěr zjemníme smetanou. Bramborové nočky polijeme houbovo-tymiánovým přelivem a podáváme s čerstvou, zelenou petrželkou.

V 1 porci: 1400KJ