Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hovězí s provensálským kořením na rajčatech s rýží

12. 10. 2014

 

Hovězí s provensálským kořením na rajčatech s rýží

Porce pro 1 osobu

Ingredience:
100g libového hovězího masa
5g hladké mouky špaldové
15g cibule
5g česneku
30g rajského protlaku
7g oleje
40g syrové rýže
Bobkový list, pepř, sůl, nové koření, drcený kmín,
provensálské koření

Postup:
Naklepané maso opečeme na rozehřátém oleji z obou stran, osolíme, opepříme, okmínujeme a přidáme nadrobno pokrájený česnek a cibuli, které také orestujeme. Pak vše okořeníme provensálskými bylinkami, přidáme rajský protlak, nové koření, bobkový list, podlijeme vodou a dusíme. Spařená a oloupaná rajčata pokrájíme na kostičky a přidáme k masu. Až je maso měkké, vyjmeme ho a ponecháme v teple. Do připravené šťávy přidáme mouku, kterou jsme předem rozmíchali ve dvou lžících vody, povaříme. V původním receptu je zahuštění moukou, já to nedělám chutná nám to víc bez mouky, jen musíte víc vydusit vodu.

 Maso přelijeme omáčkou a servírujeme s rýží.

V 1 porci: 1740 KJ