Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kuřecí prsa v jogurtu s rýží a zeleninou

12. 10. 2014

 

Kuřecí prsa v jogurtu s rýží a zeleninou

Porce pro 1 osobu

Ingredience:
120g kuřecích prsou
40g bílého jogurtu
(s nižším obsahem tuku do 2,5 % t.v.s)
10g cibule
7g oleje
40g syrové rýže
5g česneku
20g mrkve
150g salátové okurky
10g sterilované kukuřice
10g sterilovaného hrášku
Citrónová šťáva
Sůl, pepř, tymián

Postup:
Mírně osolená a opepřená kuřecí prsa naložíme do marinády z jogurtu, prolisovaného česneku, citrónové šťávy a necháme uležet v lednici. Ve vodě povaříme očištěnou mrkev pokrájenou na kolečka. Do zapékací mísy, kterou jsme předem vymazali olejem, vložíme maso s veškerou marinádou, posypeme tymiánem a plátky cibule. Pečeme v troubě asi 20 minut. Servírujeme s rýží, do které jsme vmíchali sterilovaný hrášek, kukuřici a povařenou mrkev.

V 1 porci: 1780KJ