Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kuřecí závitky se zeleninovo-sýrovou nádivkou a petrželovými brambory

12. 10. 2014

 

Kuřecí závitky se zeleninovo-sýrovou nádivkou a petrželovými brambory

Porce pro 1 osobu

Ingredience:
120g kuřecích prsou
15g syrového kus-kusu
150g brambor
20g plátkového Eidamu 20%
80g mražené zeleninové směsi
30g syrového vejce (1/2 vejce)
Čerstvá petrželka
kmín, mletý pepř, mořská sůl

Postup: Připraveným zeleninovým vývarem ( nebo jen vodou) zalijeme kus-kus a necháme ho nabobtnat. Poté ke kus-kusu zamícháme mraženou zeleninu, nakrájený sýr, syrové vejce, okořeníme a přidáme čerstvou petrželku. Kuřecí prsa omyjeme, osolíme a zavineme do nich připravenou směs z kus-kusu, sepneme párátkem. Naplněné a okmínované maso v pekáčku podlijeme vodou a dozlatova pečeme. Podáváme s vařeným bramborem a zelenou petrželkou.

V 1 porci: 1770 kJ