Jdi na obsah Jdi na menu
 


Losos s ořechy na houbách

12. 10. 2014

 

Losos s ořechy na houbách
Porce pro 4 osoby
Ingredience:
700 g lososa bez kůže
4 lžíce jemně nasekaných mandlí
4 lžíce jemně nasekaných lískových oříšků
4 lžíce sezamových semínek
2 lžíce nasekaného koriandru
1/2 lžičky mletého černého koření
5g olivového oleje
Sů, pepř


Houbovo - octová omáčka:
300 g hřibů nebo žampionů
4-8 malých cibulek
5g olivového oleje
2 lžíce octa balzamiko
75 ml vody
Sůl, mleté černé koření
Čerstvá petrželky
Postup:
Připravíme si 4 filety z lososa, osolíme a necháme 5 minut odležet. Poté sůl smyjeme a rybu osušíme. Troubu předehřejeme na 170°C. Smícháme sezamová semínka, ořechy, mandle koriandr a černé koření. Filé z lososa pokapeme olivovým olejem a posypeme směsí. Pečeme dozlatova. Žampiony nebo hřiby očistíme a nakrájíme na kostičky. Cibulky oloupeme a necháme celé. Hříbky s cibulkami osmahneme na oleji. Přidáme ocet s vodou a omáčku povaříme, dokud cibulky nezměknou. Dle chuti osolíme, opeříme a přidáme čerstvou petrželku. Lososa podáváme s teplou omáčkou.
V 1 porci masa: 1890 kJ