Jdi na obsah Jdi na menu
 


Tuňák na středomořský způsob s černými olivami

12. 10. 2014

 

Tuňák na středomořský způsob s černými olivami
Porce pro 1 osobu
Ingredience:
100g tuňáka
15g černých oliv bez pecek
130g zelených fazolek
30g celeru
15g cibule
60g rajčat 
3g olivového oleje 
40g ledového salátu 
50g tmavé bagetky 
Sůl, pepř, ocet (jablečný)
Postup:
Na kvalitní pánev se silným dnem vložíme tuňáka, kterého jsme předem potřeli olejem, osolili a opepřili, orestujeme ho z obou stran do zlatova. Připravíme si salát s fazolkami. Fazolky předem povaříme v lehce osolené vodě do měkka, mezitím co se fazolky vaří nastrouháme celer, rajčata na osminky, cibuli na půlkolečka. Vše lehce promícháme a zalijeme zálivkou. Na salát poklademe tuňáka, obložíme černými olivami a servírujeme s bagetkou.
Příprava zálivky:
Zálivku připravíme z oleje, octa, pepře a soli.

 1 porce: 1750kJ