Tuňák na středomořský způsob s černými olivami
12. 10. 2014
Tuňák na středomořský způsob s černými olivami
Porce pro 1 osobu
Ingredience:
100g tuňáka
15g černých oliv bez pecek
130g zelených fazolek
30g celeru
15g cibule
60g rajčat
3g olivového oleje
40g ledového salátu
50g tmavé bagetky
Sůl, pepř, ocet (jablečný)
100g tuňáka
15g černých oliv bez pecek
130g zelených fazolek
30g celeru
15g cibule
60g rajčat
3g olivového oleje
40g ledového salátu
50g tmavé bagetky
Sůl, pepř, ocet (jablečný)
Postup:
Na kvalitní pánev se silným dnem vložíme tuňáka, kterého jsme předem potřeli olejem, osolili a opepřili, orestujeme ho z obou stran do zlatova. Připravíme si salát s fazolkami. Fazolky předem povaříme v lehce osolené vodě do měkka, mezitím co se fazolky vaří nastrouháme celer, rajčata na osminky, cibuli na půlkolečka. Vše lehce promícháme a zalijeme zálivkou. Na salát poklademe tuňáka, obložíme černými olivami a servírujeme s bagetkou.
Příprava zálivky:
Zálivku připravíme z oleje, octa, pepře a soli.
Zálivku připravíme z oleje, octa, pepře a soli.
1 porce: 1750kJ