Jdi na obsah Jdi na menu
 


Tvarohové gnocci s bylinkovo-sýrovou omáčkou

12. 10. 2014

 

Tvarohové gnocci s bylinkovo-sýrovou omáčkou

Porce pro 1 osobu
Ingredience:
25g hrubé mouky
100g nízkotučného, měkkého tvarohu
100ml odstředěného mléka
1/2vejce
10g parmezánu
20g eidamu 30% t.v.s.
10g bílé veky
Čerstvá pažitka,bazalka a petrželka
(posekané)
Sůl, pepř bílý, mletý

Postup:
Tvaroh promícháme s vejcem, moukou, rozdrobenou vekou, čerstvou bazalkou a pažitkou, ochutíme. Z těsta si připravíme váleček a krájíme nočky, které vaříme v mírně vroucí vodě asi 13 minut. Do rozehřátého mléka přidáme strouhaný sýr, ochutíme a povaříme do zhoustnutí. Hotové tvarohové gnocci přelijeme omáčkou a posypeme petrželkou.

V 1 porci: 1530 KJ