Mrkvové burgery
Mrkvové burgery
Porce pro 4 osoby
Ingredience:
300g mletého hovězího masa
1 ztvrdlý kornspitz nastrouhaný (nebo 50g celozrnná strouhanka)
1 nastrouhaná mrkev
1 cibule, nadrobno nakrájená
Čerstvá petrželka
1 lžička worcesterské omáčky
4 bulky celozrnné
4 listy ledového salátu
Sůl, pepř
4 lžíce salsy
Postup:
Maso, strouhanku, mrkev, cibuli, petrželku, worcester, sůl smícháme a dobře prohněteme dohromady. Vytvoříme 4 kulaté placky, stejně velké jako bulky. Položíme je na pekáček s pečícím papírem a pečeme v troubě předehřáté na 180°C do hněda. Mezitím opečeme půlky bulek na suché pánvi, pak na každou dáme list salátu, salsu a burger, přiklopíme druhou půlkou a podáváme.
V 1 porci: 1825 kJ