Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vařený oves s jablky a praženými mandlemi

17. 11. 2014

Vařený oves s jablky a praženými mandlemi

Že jste ještě nikdy nejedli oves? Nevadí, prostřednictvím tohoto receptu máte možnost se s ním velmi chutně seznámit. Jedná se o obilovinu s obsahem kvalitních sacharidů, vlákniny a dalších cenných látek, které můžou přinášet prospěch vašemu zdraví a kondici.

http://skramlikova.files.wordpress.com/2012/03/10020_10180_11476_1180027186114.jpg?w=147&h=120

Suroviny:    / 2 porce

Příprava:   / délka přípravy 1 hodina a 10 minut

Před samotnou přípravou je dobré oves společně s řasou na 12 hodin namočit. Nejlépe večer. Ráno poté oves slijeme, v sítku propláchneme a i s řasou dáme vařit. (Raději jsem vodu odměřila přesně, aby pro vás příprava byla co nejjednodušší → na 120g ovsa použijeme 800 ml vody). Do vody přidáme sůl a nakrájené jablko, a to tak, že ho rozkrojíme na půl, vykrojíme jádřinec, poté jablko položíme rozříznutou plochou na prkénko a krájíme na tenké půlměsíčky. Vaříme bez pokličky a občas promícháme, zvláště ke konci vaření, kdy už v hrnci není skoro žádná voda. Množství vody je vyměřené tak, že po hodině vaření nám v hrnci žádná nezbude, takže nic neslíváme. Než se oves dovaří, na suché pánvi zlehka opražíme sekané mandle. Hotový oves rozdělíme do dvou mističek a posypeme mandlemi.