Jdi na obsah Jdi na menu
 


Barevný rýžový salát

10. 11. 2014

Barevný rýžový salát

4 porce:

250 g kulatozrnné rýže Natural, 1 čajová lžička mořské soli, 150 g čerstvých žampiónů, 4 rajčata, 1 jablko, 150 g sýru, 4 polévkové lžíce olivového oleje, 2 polévkové lžíce jablečného octu, bylinná sůl, pepř, špetka cukru, čerstvé bylinky (pažitka, bazalka, petrželka), olivy.

Rýži uvařte v dvojnásobném množství vody a přidejte mořskou sůl. 30 minut vařte a dalších 10 minut nechejte uležet. Čerstvé žampióny a rajčata nakrájejte na kolečka, jablko a sýr na kostičky. Z oleje, jablečného octa, bylinné soli, pepře, špetky cukru a bylinek připravte omáčku. Jakmile je rýže uvařená, přimíchejte k ní omáčku. Připravenou zeleninu, jablko a sýr přidejte a opatrně promíchejte. Salát přikryjte a nechejte odležet.