Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jáhlový nákyp s jogurtovou zálivkou

10. 11. 2014

Jáhlový nákyp s jogurtovou zálivkou

200 g uvařených jáhel, 2 barevné papriky, 1 menší čerstvá okurka, 1 červená cibule, 3 rajčata, pepř, sůl, worcestrová omáčka, 1 bílý jogurt, 1 lžička francouzské hořčice, 1 lžička cukru, trochu citronové šťávy, směs čerstvých (sušených) bylinek

Všechnu zeleninu nakrájíme, smícháme s uvařenými jáhly, ochutíme worcestrovou omáčkou, solí a pokapeme olejem. Do jogurtu přidáme hořčici, cukr, citrónovou šťávu a jemně nasekané bylinky. Připravenou zálivkou polijeme porce salátu přímo na talířích nebo zálivku do salátu zamícháme. Salát podáváme zdobený čerstvými bylinkami.