Jdi na obsah Jdi na menu
 


Miso polévka

Miso polévka

 

 

Ingredience:

zelí
pórek
mrkev
zázv
or kořen
slunečnicová semínka
rýžové nudle
miso
pastu

Postup: 

Rýžové nudle zalijeme vařící vodou a necháme dojít. Na troše oleje zlehka orestujeme slunečnicová semínka, přidáme zeleninu ( co nabízí domácnost) a nakonec najemno nastrouhaný zázvor. Podlijeme horkou vodou, osolíme a necháme provařit. Těsně před koncem přidáme i nudle (záleží na druhu, tenké vlasové už budou patrně hotové, široké nudle bude lepší ještě chvíli nechat provařit).

Polévku stáhneme z ohně a přidáme ve vodě rozmíchané miso (cca vrchovatou polévkou lžíci na litr polévky). Miso samotné by už nemělo projít varem, připravili bychom se tak o některé cenné látky. Miso polévku je možné připravit v mnoha obměnách podle dostupné zeleniny, hodí se do ní také asijské houby (shitake, jidášovo ucho, v případě sušených je třeba je cca na hodinu nechat namočit) nebo orestované tofu.