Jdi na obsah Jdi na menu
 


Špalda s cizrnou a sušenými švestkami

10. 11. 2014

Špalda s cizrnou a sušenými švestkami

200 g špaldy nebo kernotta BIOHARMONIE uvařené podle základního receptu na obale výrobku, 100 g uvařené cizrny, menší celer, středně velká mrkev, 2 cibule, 1 lžička rozinek, 6 sušených švestek, 3 hřebíčky, 6 lžic bílého vína, 1 lžíce mandlí (nebo vlašských ořechů), olej, sůl, vegeta, petrželka, zeleninový vývar

Sušené švestky a rozinky zalijeme vínem. Na oleji zpěníme cibuli, přidáme nastrouhaný (nebo tence nakrájený) celer, mrkev a posekané mandle. Všechno chvíli orestujeme, přidáme uvařenou cizrnu a špaldu, ochutíme vegetou a solí. Přidáme rozinky a švestky pokrájené na nudličky, podlijeme vývarem nebo vodou a dusíme cca 10-15 minut. Nakonec přidáme zelenou petrželku a podle chuti přidáme vegetu nebo sůl. Podáváme jako samostatné jídlo se zeleninovou oblohou nebo jako přílohu k zeleninovým a masovým pokrmům.

Tento recept mám moc ráda je to osvěžující a moc dobré.