Jdi na obsah Jdi na menu
 


Amaranthová bábovka s karobem

21. 10. 2013

 

Amaranthová bábovka s karobem

 

1 hrníček amaranthové mouky

1 hrníček špaldové mouky

1 hrníček vody

1/2 hrníčku olivového oleje

1/2 hrníčku třtinového cukru

2 hrsti rozinek

1 lžička citrónové bio kůry

1 lžička karobu

1 kypřící prášek do pečiva

1 vejce

máslo na vymazání formy

 

Máslem si pečlivě vymažeme formu a vysypeme moukou. Do robotu si nasypeme všechny sypké suroviny, kromě karobu. Po promíchání přidáme vejce a olivový olej. Zapneme robot s metlou a během míchání vléváme vodu. Šleháme dokud není těsto důkladně promíchané. Těsto přelijeme do formy na bábovku, prostředek posypeme karobem a špejlí mícháme dokud se nám dokud se nám nevstřebá do těsta a nevytvoří spirálový obraz. Pečeme překryté pečícím papírem ve vyhřáté troubě na 180-190 stupňů asi 40 minut.