Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ananasový krém

18. 4. 2015

Ananasový krém

Ingredience:  

  • 1 plechovku ananasu (asi 570 g)

  • šťávu z poloviny citronu

  • pudinkový prášek s ananasovou nebo vanilkovou příchutí

  • vanilkový cukr ( pokud chcete méně sladké nedávejte)

  • 1 smetanu na šlehání

Postup:

Ananas scedíme a necháme okapat. Ananasovou šťávu nalijeme do odměrky, přidáme citronovou šťávu a dolijeme vodou tak, abychom měli půllitr tekutiny.

Vsypeme vanilkový cukr a zamícháme. Část tekutiny nalijeme do hrnečku a rozmícháme v ní pudinkový prášek (ideální je s ananasovou příchutí) a uvaříme pudink.

Do částečně vychladlé pudinkové hmoty vmícháme pokrájené kostky ananasu, pudink necháme vychladnout a pak do něj vmícháme zlehka ušlehanou smetanu, rozdělíme do pohárů či misek, ozdobíme meduňkou a oplatkou a podáváme.