Jdi na obsah Jdi na menu
 


Borůvkové mufiny

 

Borůvkové mufiny

Ingredience

  • 125 ml mléka

  • 3 balíčky vanilkového cukru

  • 320 g brusinek

  • 250 g hladké mouky špaldové

  • 2 lžičky prášku do pečiva

  • 100g cukru

  • 1 vejce

  • 50 g másla

  • 2 lžíce mandlových lupínků

  • 12 papírových formiček na mufiny

Postup

1. Z mléka odebereme do hrnku 5 lžic, vmicháme vanilkový cukr a necháme přejít varem. Brusinky omyjeme, přebereme a necháme okapat, vsypeme je do vanilkového mléka a na slabém ohni ohřívá­me asi 5 min., pak necháme vystydnout. Troubu předehřejeme na 175 °C.

2. Mouku smícháme s práškem do pečiva a cuk­rem, vejcem, tekutým máslem a zbylým mlékem. Vmícháme vychladlé brusinky v mléce.

3. Těsto naplníme do papírových formiček a posypeme mandlovými lupínky. Pečeme asi 25 min. Upečené mufiny vyjmeme z trouby a necháme vychladnout. Podáváme je ve for­mičkách.


 

Kdo má rád borůvky tak jsou naprosto úžasné. Pokud se vám bude zdát těsto moc tuhé přidejte trošku víc mléka. Záleží na tom jak mouka pije.