Jdi na obsah Jdi na menu
 


CHEESECAKE

21. 10. 2013

 

CHEESECAKE



Ingredience:
500g máslových sušenek, 200g rozpuštěného másla

KRÉM: 800g měkkého tučného tvarohu (nebo sýru PHILADELPHIA), 4 větší vejce, 120g moučkového cukru, 2 žloutky....Tento rozpis je na 30 centimetrovou formu.


Postup:
Sušenky si řádně rozdrtíme (třeba válečkem) a smícháme s rozpuštěným máslem, kterého můžeme dle potřeby dát méně.

Sušenkovou hmotu dáme na dno formy a vyhladíme.

Tvaroh ušleháme dohladka, poté přisypeme cukr a znovu řádně prošleháme. Nakonec si při nejmenším výkonu šlehače zašleháme postupně vejce a pak žloutky.

Krém vlijeme na sušenkový základ.

Připravíme si vodní lázeň, ve které budeme cheesecake péct, jelikož většina spotřebičů peče nerovnoměrně. Troubu vyhřejeme na 160°C (ne horkovzdušnou).

Do nižší části trouby umístíme pekáček s vroucí vodní lázní, která je zhruba do poloviny výšky formy s cheesecakem. Troubu zavřeme a pečeme 30 minut, během kterých troubu neotevíráme! Poté můžeme otevřít a poklepat lžící na bok formy. Pokud se cheesecake třese, je upečeno (poznáme podle nahnědlého povrchu).

Prostředek však nesmí zůstat tekutý. Hotový dortík necháme pořádně vychladnout na pokojovou teplotu, až poté ho minimálně na 4 hodinky necháme odležet v ledničce.