Jdi na obsah Jdi na menu
 


Čokoládové kostky s pistáciemi a borůvkami

 

Čokoládové kostky s pistáciemi a borůvkami

čokoláda mléčná 100 gramů

pistácie 70 gramů (mleté, nasucho opražené)

máslo 50 gramů

 

 

žloutek 4 kusy

smetana na šlehání 150 gramů

máslo 150 gramů

cukr moučkový 125 gramů

kakao 75 gramů

čokoláda hořká 75 gramů (s vysokým podílem kakaa)

Na dokončení:

borůvky 1 miska

pistácie 1 lžíce ( nasekané, nepražené)

Postup:

Nejdříve připravíme korpus. Na kousky rozlámanou mléčnou čokoládu a nakrájené máslo rozehřejeme v misce ponořené do horké vodní lázně. Přimícháme mleté pistácie, směs nalijeme do vhodné hranaté formy vyložené alobalem a necháme ztuhnout.

Na čokoládovou náplň vložíme do vhodné, nejlépe kovové misky rozlámanou hořkou čokoládu, cukr a nakrájené máslo, misku vložíme do horké vodní lázně a vše necháme zvolna rozpustit. Pak přimícháme kakao a žloutky a již dále nezahříváme. Hmotu důkladně mícháme, až je zcela hladká. Nakonec do ní přimícháme našlehanou šlehačku, hmotu nalijeme na připravený korpus a vše necháme dobře ztuhnout do druhého dne v chladu.

Ztuhlý korpus s náplní nakrájíme teplým nožem na kostky, posypeme je nasekanými pistáciemi a ozdobíme borůvkami.


 

Těsto: