Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jáhlový koláč

21. 10. 2013

 

Jáhlový koláč

Ingredience:


Korpus: 200g jáhel, 100g strouhaného kokosu, 1/4 lžičky skořice, nerafinovaná sůl, 3 lžíce agáve sirupu Poleva: meruňky, rybíz, lesní jahůdky, 50g plátků mandlí, 10g agar-agar( koupíme ve zdravce), 5 lžic agáve sirupu, špetka soli

Postup:

Jáhly se přivedou k varu ve dvojnásobném množství vody se špetkou soli, vaříme pod poklicí cca 20 minut. Během varu opražíme na pánvi kokos. 2 minuty před koncem varu jáhel vmícháme kokos a sirup. Horké vmačkáme do zapékací formy.

Meruňky se špetkou soli, sirupem a 1/2 litrem vody přivedeme k varu. Vaříme 5 minut. Během varu opražíme plátky mandlí.

V trošce vody rozmícháme prášek želatiny agar-agar a vmícháme do meruněk. Po 10 sekundách stáhneme z ohně.

Polevu hned vlijeme na vychladlý jáhlový korpus, dozdobíme dle fantazie rybízem a jahůdkami, posypeme opraženými plátky mandlí a vše necháme zchladnout a ztuhnout.
Můžeme použít jakékoli ovoce dle své chuti a možností, může se dát i více toho agávového sirupu.