Karlštejnský jablečný koláč
Karlštejnský jablečný koláč
Ingredience:
jablka |
1 |
kg |
vanilkový cukr |
1 |
balení |
mletá skořice |
|
|
máslo |
|
|
mouka |
2 |
sklenice |
cukr |
1 |
sklenice |
Postup:
Mouku, cukr a vanilkový cukr smícháme dohromady. Jablka očistíme, nastrouháme na hrubším struhadle a přimícháme skořici. Troubu předehřejeme na 150°C. Na vymazaný plech nasypeme jednu třetinu mouky s cukrem, na tu navrstvíme jablka, opět zasypeme moukou a drobně nakrájíme máslo. Karlštejnský jablečný koláč pečeme v předehřáté troubě asi 30 minut. Upečený moučník nakrájíme a můžeme podávat. Porce můžete ozdobit lístkem čerstvé máty.
Recept vařil Pavel Vítek v Prostřenu, zaujal proto jsem ho zařadila sem. Použila jsem třtinový cukr a jen poloviční dávku a místo polohrubé mouky jsem dala celozrnnou pšeničnou. Koláč neměl chybu.