Jdi na obsah Jdi na menu
 


Karlštejnský jablečný koláč

21. 10. 2013

 

Karlštejnský jablečný koláč

Ingredience:

jablka

1

kg

vanilkový cukr

1

balení

mletá skořice

 

 

máslo

 

 

mouka

2

sklenice

cukr

1

sklenice

Postup:
Mouku, cukr a vanilkový cukr smícháme dohromady. Jablka očistíme, nastrouháme na hrubším struhadle a přimícháme skořici. Troubu předehřejeme na 150°C. Na vymazaný plech nasypeme jednu třetinu mouky s cukrem, na tu navrstvíme jablka, opět zasypeme moukou a drobně nakrájíme máslo. Karlštejnský jablečný koláč pečeme v předehřáté troubě asi 30 minut. Upečený moučník nakrájíme a můžeme podávat. Porce můžete ozdobit lístkem čerstvé máty.


 

Recept vařil Pavel Vítek v Prostřenu, zaujal proto jsem ho zařadila sem. Použila jsem třtinový cukr a jen poloviční dávku a místo polohrubé mouky jsem dala celozrnnou pšeničnou. Koláč neměl chybu.