Jdi na obsah Jdi na menu
 


Koláč z dýně Hokaido

23. 7. 2013

 

Koláč z dýně Hokaido

Ingredience:

1 až 2 šálky strouhané dýně Hokaido podušené s cukrem a citronovou šťávou, 1 šálek tekutého medu, 1/2 šálku oleje, 4 vejce, 3 šálky hladké mouky špaldové, 1 prášek do pečiva, 1 sklenka rumu (1 dcl), 1 až 2 lžičky skořice, špetka muškátového květu, 1 šálek spařených hrozinek (nebo spařeného sušeného ovoce) 1 šálek sekaných vlašských ořechů, voda dle potřeby


POSTUP:


Dýni Hokaido krátce podusíme s cukrem a citronovou šťávou a necháme vystydnout.
Ušleháme med, olej a vejce.
Pak přimícháme dýni, rum, mouku prosátou práškem do pečiva, skořici, muškátový květ, hrozinky a ořechy. Všechno dobře promícháme. Dle potřeby přidáme trochu vody.
Plochý pekáč vytřeme máslem, vysypeme hrubou moukou a urovnáme do něj směs. Pečeme nejprve při vyšší teplotě, později teplotu snížíme. Celková doba pečení by neměla přesáhnout 1 hodinu.