Jdi na obsah Jdi na menu
 


Krém do rolád, řezů a dortů

8. 3. 2013

 

Krém do rolád, řezů a dortů


Ingredience:


1/4 l mléka, 1 vanilkový cukr, 1 a 1/2 PL maizeny ( kukuřičný škrob), 1 máslo, 1 tvaroh ( můžeme přidat i cukr, nebo javorový sirup, podle chuti)

Postup:

 Do mléka zamícháme vanilkový cukr, v trošce mléka rozmícháme maizenu a vlijeme do mléka a uvaříme jako pudink, do horkého zamícháme kousek ztuženého tuku a by se nevytvořil škraloup a necháme vychladit.

-          Vyšleháme 1 máslo, tvaroh a přidáme vychladlou uvařenou maizenu a pořádně prošleháme. Krém není moc sladký, ale na řezy, rolády a dorty je ideální, protože jsou sladké upečené korpusy.