Jdi na obsah Jdi na menu
 


Mrkvový koláč

21. 10. 2013

 

Mrkvový koláč (chlebíček)


Ingredience:

200g mouky špaldové
1/2 pytlíku kypřícího prášku bez fosfátu
2 vejce,
2 větší lžíce medu,
250g nastrouhané mrkve,
50g celých vlašských ořechů,
BIO citronová kůra,
asi půl lžičky skořice,
lžíce rumu

 

Postup:

 

Ručně prošlehneme žloutky, med, rum, skořici a citronovou kůru. Vmícháme ořechy a pak střídavě prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva a jemně nastrouhanou mrkev. Nakonec do těsta lehce vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme do vymazané formy na chlebíček. Pečeme při 180°C asi 40 minut. Zkoušku provádíme špejlí. Koláč můžeme polít citronovou ledovou polevou.

 

 

Tento recept jsem našla náhodou a při značné úrodě mrkve je naprosto skvělím zpestřením.