Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pečená jablka se sněhovou čepicí

19. 8. 2014

 

Pečená jablka se sněhovou čepicí

INGREDIENCE

5 středně velkých jablek výraznější chuti.


Nádivka: 100 g strouhaných vlašských ořechů, 50g sušeného ovoce, 100g ovesných vloček, 5 lžic horké vody, 2 lžíce rumu -dobře promíchat,


Sníh: 100 ml bílků, špetka soli, 20 g třtinového cukru.
Nahrubo sekané vlašské ořechy na posypání.

POSTUP

Jablka okrájíme, zbavíme jádřinců a vzniklé důlky zaplníme ořechovou nádivkou. Z bílků a špetky soli ušleháme pevný sníh a po částech do něj zašleháme krupicový cukr. Připravené půlky jablek položíme co nejdál od sebe, řeznou stranou dolů, na plech vyložený papírem na pečení. Cukrářský sáček se širší ozdobnou špičkou naplníme sněhovou hmotou a nastříkáme ji na povrch jablek. Posypeme sekanými ořechy. Jablka pečeme po dobu asi 15 minut při 150°C, dokud sníh nezrůžoví. Dezert podáváme ještě teplý.