Jdi na obsah Jdi na menu
 


Perníkový závin

9. 3. 2013

 

                  Perníkový závin




Ingredience:


300g hladké mouky, 200g cukru moučky, 1 sáček kypřícího prášku do perníku, 1 lžíce kakaa, 2 vejce (jedno do těsta a jedno na potření), 2 lžíce rumu, 2 lžíce tekutého medu, 4 lžíce mléka.

Náplň: 300g povidel, 100g oloupaných mandlí

Postup:


Mouku prosejte s moučkovým cukrem, kypřícím práškem a kakaem na vál. Přidejte jedno vejce, rum, med a mléko a vypracujte vláčné těsto a nechte ho 60 minut odpočinout.

  • Těsto rozdělte na 2 části, z každé vyválejte plát asi 4mm silný.

Potřete každý polovinou povidel a posypejte polovinou mandlí. Srolujte opatrně do závinu, ať náplň nevyteče, okraje přitiskněte a povrch potřete vajíčkem.
Pečte v předehřáté troubě při 180 stupních asi 30 minut