Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pohanková buchta s hruškami

21. 10. 2013

 

Pohanková buchta s hruškami

Ingredience:

2/3 hrnku mletých mandlí, 1/2 hrnku pohankové mouky, 1 hrnek pohankových vloček, 1/4 hrnku oleje, 1/4 hrnku bramborového škrobu, 2 lžičky prášku do pečiva, strouhaný zázvor, mletý muškátový oříšek a skořici, 1/2 hrnku melasy nebo javorového sirupu, 2 vejce, 2 lžičky vanilkového extraktu, 1 hrušku, 1 cuketu, 2 lžíce třtinového cukru a 2 lžíce slunečnicových semínek.



 


 


 


 


 


Postup:

Cuketu nastrouhejte najemno, hrušku očistěte, zbavte jádřinců a nakrájejte na malé kousky. V míse smíchejte mleté mandle, pohankovou mouku, pohankové vločky, škrob, prášek do pečiva a všechno koření. V druhé míse rozšlehejte vajíčka, olej, melasu, cuketu a vanilkový extrakt a postupně vmíchejte také suchou směs. Nakonec přidejte nakrájenou hrušku. Těsto dávejte lžící do připravených muffinových formiček (viz recept výše) nebo ho dejte do menší koláčové formy. Nakonec vše posypte třtinovým cukrem a semínky. Vložte do trouby vyhřáté na 180 stupňů Celsia a pečte 20–25 minut dozlatova.