Jdi na obsah Jdi na menu
 


Závin z jogurtového těsta:

 

Závin z jogurtového těsta:


INGREDIENCE:


250 g polohrubé mouky, 80 g tuku, 1 vejce, špetka soli, 125 g bílého jogurtu, 400 g na plátky nakrájených neloupaných jablek, 30 g rozinek, 1 lžička skořice, 1 – 2 lžíce třtinového cukru (sladíme podle sladkosti jablíček)

Postup:
1. Mouku prosejeme na vál, doprostřed dáme změklý tuk, vejce, sůl, jogurt a zpracujeme vláčné těsto.

2. Rozválím je na obdélník, který přeneseme na plech. Poklademe ho jablky, posypeme propláchnutými a okapanými rozinkami, poprášíme skořicí a cukrem.

3. Těsto přes jablka přehneme a okraje přimáčkneme.

4. Plech vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a závin upečeme.

5. Závin můžeme pocukrovat a nebo místo cukru použít Sója milk (sójové mléko)