Závin z jogurtového těsta:
Závin z jogurtového těsta:
INGREDIENCE:
250 g polohrubé mouky, 80 g tuku, 1 vejce, špetka soli, 125 g bílého jogurtu, 400 g na plátky nakrájených neloupaných jablek, 30 g rozinek, 1 lžička skořice, 1 – 2 lžíce třtinového cukru (sladíme podle sladkosti jablíček)
Postup:
1. Mouku prosejeme na vál, doprostřed dáme změklý tuk, vejce, sůl, jogurt a zpracujeme vláčné těsto.
2. Rozválím je na obdélník, který přeneseme na plech. Poklademe ho jablky, posypeme propláchnutými a okapanými rozinkami, poprášíme skořicí a cukrem.
3. Těsto přes jablka přehneme a okraje přimáčkneme.
4. Plech vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a závin upečeme.
5. Závin můžeme pocukrovat a nebo místo cukru použít Sója milk (sójové mléko)