Jdi na obsah Jdi na menu
 


Římská polévka s cizrny

4. 12. 2013

 

Římská polévka s cizrny
 
100g uvařené cizrny (přes noc namočíme do dvojnásobného množství vody, slejeme, dáme novou vodu a uvaříme do měkka)
½ l vody, 2 střední brambory, 1 malá cibule, 1 kávová lžička kurkumy, olivový olej, sůl, pepř
 
Na oleji osmahneme cibulku, přidáme kurkumu a minutku prohřejeme. Přidáme brambory na malé kostičky a cizrnu. Zalijeme vodou a vaříme do měkka. Polévku ke konci osolíme a opepříme. Na závěr přidáme petrželku.
 
 
Cizrna se jmenuje také římský hrách, má příjemnou oříškovou chuť.
Tato polévka vás překvapí jednoduchostí a chutí.