Jdi na obsah Jdi na menu
 


ŠPALDA S CIZRNOU A SUŠENÝMI ŠVESTKAMI

 

ŠPALDA S CIZRNOU A SUŠENÝMI ŠVESTKAMI

INGREDIENCE:

200g špaldy uvařené ve vodě a scezené, 100g uvařené cizrny, menší celer, středně velká mrkev, 1 cibule, 1 lžička rozinek, 6 ks sušených švestek, 3 hřebíčky, bílé víno (nemusí být), 1 lžíce mandlí nebo vlašských ořechů, olej, sůl

Postup:

1.      Na oleji zpěníme cibulku. Přidáme na malé kousky nakrájený celer, mrkev a posekané mandle.

2.      Všechno chvíli restujeme a potom přidáme cizrnu a špaldu. Osolíme. Přidáme rozinky, nakrájené švestky, hřebíčky.  Podlijeme troškou vína (vody) a dusíme asi 10 minut.

3.      Nakonec přidáme zelenou petrželku.

4.      Podáváme jako samostatné jídlo, nebo jako přílohu.