ŠPALDA S CIZRNOU A SUŠENÝMI ŠVESTKAMI
ŠPALDA S CIZRNOU A SUŠENÝMI ŠVESTKAMI
INGREDIENCE:
200g špaldy uvařené ve vodě a scezené, 100g uvařené cizrny, menší celer, středně velká mrkev, 1 cibule, 1 lžička rozinek, 6 ks sušených švestek, 3 hřebíčky, bílé víno (nemusí být), 1 lžíce mandlí nebo vlašských ořechů, olej, sůl
Postup:
1. Na oleji zpěníme cibulku. Přidáme na malé kousky nakrájený celer, mrkev a posekané mandle.
2. Všechno chvíli restujeme a potom přidáme cizrnu a špaldu. Osolíme. Přidáme rozinky, nakrájené švestky, hřebíčky. Podlijeme troškou vína (vody) a dusíme asi 10 minut.
3. Nakonec přidáme zelenou petrželku.
4. Podáváme jako samostatné jídlo, nebo jako přílohu.