Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hovězí po burgundsku

10. 11. 2014

Hovězí po burgundsku

 


Ingredience:

700 g hovězího masa
300–500 ml červeného vína
300 ml vývaru, vody
1 mrkev
1 cibule
5 stroužků česneku
1 větší rajský protlak (2–3 lžíce)
tymián
2 bobkové listy
řepkový olej
pepř, sůl

Maso nakrájíme na kostky o rozměru asi 4cm a dobře osušíme. Orestujeme kostky masa dohněda přidáme nakrájenou cibuli a mrkev. Vše osolíme a opepříme. Přidáme víno, protlak, česnek a vešechno koření. Přikryjeme pokličkou a pomalinku dusíme, klidně i 3 hodiny, čím pomaleji děláte tím je maso a omáčka lepší.

Původní recept je z prostřena, ale trošku jsem ho předělala. Podává se s bramborem, kaší, rýží, bulgurem, kuskusem.......na co máte zrovna chuť.