Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kuře s cizrnou na kari

 

KUŘE S CIZRNOU NA KARI

INGREDIENCE:

200g kuřecích prsních řízků nakrájené na kostičky, čtvrt celeru, 1 menší mrkev, 1 cibule, lžičku strouhaného zázvoru, 150g sterilované cizrny, 150ml kokosového mléka (používám i zakysanou smetanu), 1 banán, 2 lžičky kari, citron, čerstvý koriandr, sůl a pepř

POSTUP:

1.     Na pánvi s troškou oleje opečeme kuřecí kousky, jak se zatáhnou, přidáme na kostičky nakrájenou cibuli, celer, mrkev a strouhaný zázvor a kari.

2.     Zalejeme troškou vody a vaříme asi 10 -15 minut.

3.     Potom přidáme scezenou cizrnu, trošku citronové šťávy a nakonec kokosové mléko. Prohřejeme.

4.     Přidáme na kostičky nakrájený banán, sůl a pepř. Znovu prohřejeme a můžeme podávat.

5.     Na talíři dozdobíme koriandrem.

 

Rada: Místo konzervované cizrny můžete použít doma vařenou cizrnu. Cizrnu necháme přes noc namočenou ve větším množství vody, vodu slejeme a dáme čerstvou, uvaříme do měkka.