Kuře s cizrnou na kari
KUŘE S CIZRNOU NA KARI
INGREDIENCE:
200g kuřecích prsních řízků nakrájené na kostičky, čtvrt celeru, 1 menší mrkev, 1 cibule, lžičku strouhaného zázvoru, 150g sterilované cizrny, 150ml kokosového mléka (používám i zakysanou smetanu), 1 banán, 2 lžičky kari, citron, čerstvý koriandr, sůl a pepř
POSTUP:
1. Na pánvi s troškou oleje opečeme kuřecí kousky, jak se zatáhnou, přidáme na kostičky nakrájenou cibuli, celer, mrkev a strouhaný zázvor a kari.
2. Zalejeme troškou vody a vaříme asi 10 -15 minut.
3. Potom přidáme scezenou cizrnu, trošku citronové šťávy a nakonec kokosové mléko. Prohřejeme.
4. Přidáme na kostičky nakrájený banán, sůl a pepř. Znovu prohřejeme a můžeme podávat.
5. Na talíři dozdobíme koriandrem.
Rada: Místo konzervované cizrny můžete použít doma vařenou cizrnu. Cizrnu necháme přes noc namočenou ve větším množství vody, vodu slejeme a dáme čerstvou, uvaříme do měkka.