Jdi na obsah Jdi na menu
 


Mleté maso s rýží

21. 10. 2013

 

Mleté maso s rýží

Ingredience:
500 g krůtího mletého masa
250 g dlouhozrnné rýže
1 lžíce rostlinného oleje
1 cibule
1 stroužek česneku
1 červená paprika
½ lžičky chilli
2 lžíce tmavé sójové omáčky
175 ml kuřecího vývaru
2 lžičky kukuřičné mouky
hrst bazalkových listů
sůl a pepř

Popis přípravy:

Rýži uvaříme doměkka dle návodu na obalu. V pánvi rozpálíme olej a najemno nakrájenou cibuli osmažíme dozlatova. Přimícháme nasekaný česnek a očištěnou červenou papriku nakrájenou na kostky. Smažíme 4 minuty, pak přidáme mleté maso a chilli a smažíme další 3 minuty, dokud směs nezhnědne. Přimícháme sójovou omáčku a vývar, přivedeme k varu a 5 minut vaříme. Kukuřičnou mouku rozmícháme se lžíci vody, přidáme do pánve a mícháme, dokud směs nezhoustne. Osolíme, opepříme a přidáme celé lístky bazalky. Podáváme s uvařenou rýži.