Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rýžové karbanátky s kuřecím masem

Rýžové karbanátky s kuřecím masem 

Potřebujeme 

  • 150 g kulatozrnné rýže

  • 250 g kuřecích prsíček

  • 1 mrkev 

  • 1 cibuli

  • kostku drůbežího bujonu

  • 25 g másla

  • 2 vejce

  • sůl a pepř

  • pažitku

  • strouhanku ze 2 rohlíků

  • strouhaný tvrdý sýr

  • olej na smažení

    na salát

  • 1/2 ledového salátu

  • malou cuketu

  • svazek ředkviček

  • sůl a pepř

  • olivový olej

  • citronovou šťávu

Postup:

Kuřecí maso uvaříme v osolené a opepřené vodě, do které jsme přidali kostku bujonu, mrkev a cibuli. Uvařené maso a mrkev vyjmeme a velmi drobně nakrájíme. Ve vývaru zvolna podusíme doměkka propláchnutou rýži, vmícháme do ní máslo a necháme ji trochu zchladnout. Pak do ní vmícháme 1 celé vejce, 1 žloutek a maso s mrkví.

Směs podle potřeby zahustíme částí strouhanky, tvarujeme z ní malé karbanátky, které obalíme v rozšlehaném bílku, poté ve strouhance a zvolna je usmažíme z obou stran v pánvi na oleji.

Ledový opraný salát natrháme do mísy, přidáme jemně nakrájené ředkvičky, nastrouhanou cuketu, vše osolíme, opepříme, zalijeme olejem, citronovou šťávou a promícháme.