Jdi na obsah Jdi na menu
 


Smetanové kuře na zázvoru

Smetanové kuře na zázvoru

Na 4 porce:

 4 kuřecí prsa, 4 lžíce kvalitní sójové omáčky, 10–15 cm kořene zázvoru, 1 větší mrkev, 4 šalotky nebo 1 červenou cibuli, 200 ml smetany na vaření, 200 ml vody, 200 g směsi dlouhozrnné a indiánské rýže, 1 lžičku ostré červené papriky, sůl, pepř, hrst čerstvého koriandru, 4 lžíce rostlinného oleje

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Postup:

 Omáčka se zázvorem má sice trochu netradiční chuť, v kombinaci s rýží si ji však v mžiku zamilujete! Nejprve nakrájejte kuřecí prsa na stejně velké kostky, k nim do misky nahrubo nastrouhejte mrkev a zázvor, zalejte 3 lžícemi oleje a 2 lžícemi sójové omáčky a důkladně promíchejte.

Nechte chvíli odpočinout a mezitím dejte vařit indiánskou rýži podle návodu na krabičce (pokud vám indiánská rýže nechutná, můžete použít dlouhozrnnou).

Cibuli nebo šalotky nakrájejte nadrobno, na pánvi rozpalte zbylý olej a opékejte do měkka. Pak přidejte směs masa a zeleniny a opékejte alespoň 8 minut. Přilejte zbytek sójové omáčky, vodu, vsypte červenou papriku, přiveďte k varu a nechte vařit další 3 minuty. Pak oheň stáhněte, vlijte smetanu a nechte pozvolna vařit, dokud omáčka nezhoustne a nezredukuje se na polovinu. Osolte a opepřete podle chuti, vsypte nasekaný koriandr, promíchejte a podávejte s rýží.