Jdi na obsah Jdi na menu
 


Thajská kuřecí polévka

21. 10. 2013

 

Thajská kuřecí polévka

Ingredience:
90 g vlasových nudlí
sůl a pepř
500 ml drůbežího vývaru
400 ml kokosového mléka
½ mrkve
30 g zelených fazolových lusků
3 jarní cibule
250 g vařeného kuřecího masa
125 g různých druhů listové zeleniny (špenát, čínské zelí)
30 g fazolových klíčků
2 lžíce thajské rybí omáčky
¼ lžičky kurkumy
¼ okurky
snítky koriandru

Popis přípravy:

Nudle vsypeme do vroucí osolené vody, povaříme je 3 minuty, až změknou. Vodu slijeme a nudle prolijeme studenou vodou. Odložíme je stranou. Do hrnce nalijeme vývar a kokosové mléko, přidáme nahrubo nakrájenou mrkev, fazolové lusky nakrájené na 1 cm dlouhé kousky a na tenké kolečka nakrájenou cibuli. Přivedeme k varu. Zmírníme oheň, přidáme kuřecí maso nakrájené na drobné kousky, zeleninové listy nakrájené na nudličky, fazolové klíčky, rybí omáčku, kurkumu a vaříme asi 2 minuty, až listy změknou. Podle chuti osolíme a opepříme. Zdobíme nudličkami okurky a snítkami koriandru.