Jdi na obsah Jdi na menu
 


Cibulový chléb

19. 8. 2014

 

Cibulový chléb

Ingredience:

4–5 cibulí (nakrájených na plátky a usmažených na oleji), 1 kg hladké mouky špaldové, 1 lžička octa, cukru, 1 lžičku soli, 1 sušené droždí ( domácí kvásek), voda dle potřeby

Postup:

1.      Všechny suroviny smícháme a vypracujeme hladké těsto. Těsto nesmí být moc hutné a těžké, musí být vláčné a jemné. Jinak bude chleba moc hutný a tuhý.

2.       Necháme hodinu vykynout.

3.      Vykynuté těsto dáme do formy na biskupský chlebíček či dortové formy vyložené pečicím papírem a pečeme na 180 stupňů asi 45 až 60 minut.

 

 

Místo cibule dávám různá semínka. Chleba je moc dobrý a vláčný.