Jdi na obsah Jdi na menu
 


Fazol - koriandrový chléb

Fazol - koriandrový chléb

Ingredience:

  • 1 hrnek mouky z hnědé rýže

  • 1 hrnek mouky z bobů (nebo z černých fazolí)

  • 1/3 hrnku mletého lněného semínka

  • 1/3 hrnku tapiokového škrobu

  • 1/3 hrníčku cizrnové mouky

  • 2 lžičky soli

  • 2 lžíce prášku na pečení

  • 1/4 hrníčku hnědého cukru

  • 2 a 1/2 lžičky xanthamové gumy, agar

  • 1/2 hrníčku čerstvého sekaného koriandru

  • 350 ml bezlepkového piva

  • 3 lžíce olivového oleje

Předehřejte troubu na 175°C. Smíchejte všechny suché ingredience, přidejte nadrobno nakrájený čerstvý koriandr a zalijte pivem. Pořádně promíchejte, až vám vznikne lehce lepivá vláčná, ale pevná hmota. Tu přesuňte do předem vymazané chlebové formy. Pečte 10 minut, poté vytáhněte, potřete olivovým olejem a pečte dalších 40 minut. Dobrou chuť.

 

Na tento chleba jsem narazila náhodou, je jiný a trošku zvláštní, ale stojí za vyzkoušení.