Fazol - koriandrový chléb
Fazol - koriandrový chléb
Ingredience:
-
1 hrnek mouky z hnědé rýže
-
1 hrnek mouky z bobů (nebo z černých fazolí)
-
1/3 hrnku mletého lněného semínka
-
1/3 hrnku tapiokového škrobu
-
1/3 hrníčku cizrnové mouky
-
2 lžičky soli
-
2 lžíce prášku na pečení
-
1/4 hrníčku hnědého cukru
-
2 a 1/2 lžičky xanthamové gumy, agar
-
1/2 hrníčku čerstvého sekaného koriandru
-
350 ml bezlepkového piva
-
3 lžíce olivového oleje
Předehřejte troubu na 175°C. Smíchejte všechny suché ingredience, přidejte nadrobno nakrájený čerstvý koriandr a zalijte pivem. Pořádně promíchejte, až vám vznikne lehce lepivá vláčná, ale pevná hmota. Tu přesuňte do předem vymazané chlebové formy. Pečte 10 minut, poté vytáhněte, potřete olivovým olejem a pečte dalších 40 minut. Dobrou chuť.
Na tento chleba jsem narazila náhodou, je jiný a trošku zvláštní, ale stojí za vyzkoušení.