Jdi na obsah Jdi na menu
 


Maniokové houstičky

Maniokové houstičky

Ingredience:

  • 2 vejce

  • 1 a 1/4 hrnku tapiokového/maniokového škrobu/mouky

  • 1 lžička prášku do pečiva

  • 1 lžička mleté kurkumy (kurkumy n je protizánětlivý a pomáhá při detoxu)

  • 1/4 hrnku rozpuštěného másla či jiného tuku

  • 2 hrnky strouhaného sýru

  • Sůl, pokud nepoužijeme slaný sýr

     

    Postup:

     

    Vejce lehce rozšleháme a postupně k nim přidáváme jednotlivé suroviny. Opatrně mícháme, maniokový škrob má tendenci trochu lítat. Vypracujeme husté těsto, které necháme půl hodiny odležet v lednici. Já jsem použila 1 hrnek čerstvého balkánského sýru a 1 hrnek strouhaného tvarohu, volba sýru je však na vás, co kdo toleruje (naprosto ideální a luxusní je strouhaná mozzarella). Naolejovanýma rukama tvarujeme menší kuličky, které dáme na plech. Pečeme cca 15-20 minut, záleží na troubě. Doporučuji ochutnat ještě teplé.