Maniokové houstičky
Maniokové houstičky
Ingredience:
-
2 vejce
-
1 a 1/4 hrnku tapiokového/maniokového škrobu/mouky
-
1 lžička prášku do pečiva
-
1 lžička mleté kurkumy (kurkumy n je protizánětlivý a pomáhá při detoxu)
-
1/4 hrnku rozpuštěného másla či jiného tuku
-
2 hrnky strouhaného sýru
-
Sůl, pokud nepoužijeme slaný sýr
Postup:
Vejce lehce rozšleháme a postupně k nim přidáváme jednotlivé suroviny. Opatrně mícháme, maniokový škrob má tendenci trochu lítat. Vypracujeme husté těsto, které necháme půl hodiny odležet v lednici. Já jsem použila 1 hrnek čerstvého balkánského sýru a 1 hrnek strouhaného tvarohu, volba sýru je však na vás, co kdo toleruje (naprosto ideální a luxusní je strouhaná mozzarella). Naolejovanýma rukama tvarujeme menší kuličky, které dáme na plech. Pečeme cca 15-20 minut, záleží na troubě. Doporučuji ochutnat ještě teplé.