Jdi na obsah Jdi na menu
 


Falafel

4. 12. 2013

Falafel
1 plechovka cizrny nebo předem uvařená cizrna
malá cibule
3 stroužky česneku
1 lžička mletého kmínu (nejlépe římský)
1 lžička mletého koriandru
koriandrová nať (můžete nahradit petrželovou natí a bazalkou)
1 lžíce burákového másla, nemusí být
sůl a pepř
 
Postup je velice jednoduchý, a tak ho zvládne opravdu každý.
Pokud vlastníte kuchyňský robot,  máte o práci postaráno, jednoduše vše dejte do robota a rozmixujte na jemnou pastu, bylinky ovšem přidejte až na konec a už jen zamíchejte. Pokud robota není,  snažte se cibulku pokrájet co nejjemněji, česnek s cizrnou prolisujte.
Ze směsi vytvarujte kuličky a na pečícím papíru jemně rozmáčkněte prsty, pečte v rozpálené troubě na 230°C 30 min. V půli pečení kuličky obraťte  aby se propekly stejnoměrně.
 V Egyptě vám falafel podají smažený v rozpáleném tuku, ale v našem případě dáváme přednost zdravé výživě.
Tento pokrm je vhodný jak pro vegany, tak pro bezlepkovou dietu
  Placičky jsou dobré se salátem, brambory a tofu majonézou. ( rubrika pomazánky)