Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jemný humus z cizrny

21. 10. 2013

 

Jemný humus z cizrny

 

Ingredience

450 g cizrny v konzervě
1 stroužek česneku
4 lžíce bílého nízkotučného jogurtu
1 nevoskovaný citrón
1 lžička extra panenského olivového oleje
Sůl a pepř

 

Postup

Cizrnu propláchneme, důkladně osušíme a vsypeme do mixéru. Smícháme se všemi ostatními přísadami a důkladně rozmixujeme, až vznikne měkká a sametově jemná pasta. Dochutíme solí a pepřem a znovu promixujeme. Směs skladujeme v lednici zalitou tenkou vrstvou oleje.

 

Tento recept obsahuje množství přibližně na 4 porce. Můžete si však připravit větší množství a skladovat jej v lednici v uzavřené nádobě pod tenkou vrstvou oleje až 15 dnů. Humus si můžete mazat na opečený chléb nebo jej můžete použít jako dip na oblíbenou zeleninu, např. mrkev nebo řapíkatý celer.