Jdi na obsah Jdi na menu
 


Lívanečky se skořicí

21. 10. 2013

 

Lívanečky se skořicí

Ingredience:

300 ml mléka, 5 vajec, 2 lžíce cukru, 4 dkg rozpuštěného másla, sůl, citronovou kůru, 350 g hladké špaldové mouky, 20 g droždí a 3 lžíce mléka na rozmíchání, cukr krupici a mletou skořici na obalování, 200 ml zakysané smetany a 2 lžíce rybízové marmelády na zdobení.

 

Postup:

Do vysoké mísy nalijte mléko, 2 celá vejce, 3 žloutky, cukr, rozpuštěné a prochladlé máslo, špetičku soli a 1/2 lžičky citronové kůry. Vše promíchejte, až vznikne hladká tekutina.

Pak do rozmíchaného mléka opatrně zašlehávejte hladkou mouku, té jsem přidala asi 350 g – těsto by mělo být o něco málo hustější než na palačinky. Nakonec jsem v misce rozmíchala 20 g kvasnic s třemi lžícemi teplého mléka a přimíchala je do těsta, které jsem nechala asi 15 minut nakynout.

Smažíme na lívanečníku. Já ho nemám, tak dělám na pánvi malé kopečky.

Ještě horký lívanec hned vložte do připraveného skořicového cukru a z obou stran jej obalte.

Pokud nemáte rádi skořici použijte marmeládu, tvaroh, jogurt..........dle fantazie.


 

Já dělám tyto lívance nejraději, jsou rychlé a moc dobré. Super jsou se skořicí, manžel říká že ho vrátím do dětství.